Algemeen.
Ons bedrijf bestaat uit:
      * Hengstenhouderij
      * Fokkerij
      * Keuringsklaar maken
      * In- en verkoop
      * Uitbrengen in de sport
      * Huifkarritten/bedrijfsuitjes


Hengstenhouderij
Hengstenhouderij Hans van den Berg stelt voor het dekseizoen 2017 de tophengsten Allacher, Monsoon, Namurai, Stakkato, Starfire en Warus ter beschikking.

Onze hengsten worden zowel in de sport als recreatief ingezet. Zowel onder het zadel als aangespannen.
Dressuurwedstrijden, Menwedstrijden, Huifkartochten, Shows en ontspannen buitenritten.


Allacher
Allacher is een fenomeen die bekend is over de hele wereld vanwege zijn foktechnische kwaliteiten, exterieur en karakter. Op de Wereldkampioenschappen 2010 in Oostenrijk behaalde 10 van zijn nakomelingen een IA premie en 2 een 1B premie. Dit is uitzonderlijk goed en nog nooit door een Nederlandse afvaardiging behaald. Ook in het gebruik is Allacher mede vanwege zijn super fijne karakter een echte topper.

Onderstaande disciplines worden met Allacher gereden:
      * Dressuur klasse M2 uitgebracht door Marga Appeldoorn-Faber.
      * Aangespannen dressuur klasse L en vaardigheid door Hariette van den Berg.
      * Toeristische ritten met huifkar en recreatief mennen in bossen e.d. door Hans van den Berg.


Stakkato
Stakkato is de exterieurkampioen van de afgelopen jaren en in de fokkerij heeft hij al diverse veulen en jeugd Kampioenen gebracht, zowel op Nationaal als Internationaal niveau. Stakkato wordt in de sport gebruikt en bezit een fijne dosis werkwilligheid.

Onderstaande disciplines worden met Stakkato gereden:
      * Dressuur klasse L2 uitgebracht door Hariette van den Berg.
      * Aangespannen dressuur en vaardigheid door Hans van den Berg.
      * Recreatief mennen in bossen e.d. door Hans van den Berg.


Namurai
Namurai is een volle broer van Newstyle, wereldkampioen merrie 2010 EL18533/T Alexandria en EL 17395/T Aspirina. Namurai voert dus 's-Werelds beste bloedvoering! Wij zijn trots hem op ons station te hebben zodat ook u daar gebruik van kunt maken. Zijn moeder Astra is een van des Werelds bekendste merries qua fokkerij. Namurai heeft de Leistungsprufung in Oostenrijk behaald (dressuur, springen, aangespannen en gelande). Namurai is een hengst met een super fijn en braaf karakter.

Onderstaande disciplines worden met Stakkato gereden:
      * Dressuur klasse B uitgebracht door Marga Appeldoorn-Faber.


Starfire
Starfire is een hengst met enorm ruime en krachtige beweging. Starfire komt uit de bekende fokkerij van Dhr. Hochfilzer in Soll. Zijn moeder Silfa-Sonny PL17900/T is een Prestatiemerrie. Vader Stainz is Wereldkampioen Hengst 2015.
Eveneens een hengst met bewezen bloedvoering. Starfire heeft de Leistungsprufung in Oostenrijk behaald met een prachtige 5de plaats.(dressuur, springen, aangespannen en gelande).
Starfire wordt op dit moment dressuurmatig getraind.


Monsoon
Wij zijn super trots dat 's-Werelds beste M-lijn hengst op station staat! De M-lijn is een unieke bloedvoering die wij u aan kunnen bieden. Monsoon heeft in Oostenrijk bewezen een top-vererver te zijn. Monsoon heeft de Leistungsprufung in Oostenrijk behaald met een schitterende 3de plaats. (dressuur, springen, aangespannen en gelande) Monsoon wordt op dit moment dressuurmatig getraind.


Warus
Wij zijn blij met weer een goede vererver van de W-lijn in ons hengstenbestand. Warus stamt uit zeer goede vader- en moederlijn. Hij stamt uit de wereldberoemde Rikka-lijn aan moederszijde. Warus heeft de Leistungsprufung in Oostenrijk behaald. (dressuur, springen, aangespannen en gelande). Warus wordt op dit moment dressuurmatig getraind.

Fokkerij
Onze fokkerij bestaat uit 100% raszuivere haflingers. Steeds proberen wij op basis van ervaring, kennis en kunde de juiste combinaties te maken. Hiervoor gebruiken wij merries die al meerdere generaties hebben bewezen goed te fokken.
Vol passie en liefde zijn we hier mee bezig. Wij gaan voor kwaliteit van het gehele paard. Exterieur, beweging en karakter.
Elke keer is het weer spannend en leuk als er een veulen geboren wordt.
Uitgebreide informatie over onze fokmerries en nakomelingen vind u onder de knop Edelweiss.
Ook bezoeken wij Nationale en Internationale keuringen, welke tot op heden zeer succesvol verlopen zijn.


Keuringsklaar maken
U kunt bij ons terecht voor het keuringsklaar maken van uw Haflinger.
Wij zullen vol overgave ons uiterste best doen om uw haflinger in topconditie voor te stellen op de keuring, stamboekopname of hengstenkeuring.
Voor prijsopgave en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van den Berg 06-22938643.


In- en verkoop
Wij verkopen bereden en aangespannen goede haflingers.
Tevens hebben wij regelmatig uit onze eigen fokkerij nog mooie en kwalitatief zeer goede merries en veulens te koop. Alle 100% raszuiver.
Bent u dus op zoek naar een bijzondere haflinger die het op keuringen ook goed zal doen, dan bent u bij ons op het juiste adres. Onze merries stammen alle af van bewezen bloedlijnen welke al vele generaties tophaflingers hebben geleverd.
Deze haflinger zijn tevens uitstekend geschikt voor de sport en recreatie.

Ook kopen wij (bij gebleken geschiktheid) goed bereden en/of aangespannen haflingers in.


Uitbrengen in de sport
Onze hengsten en enkele merries worden uitgebracht in de sport en/of recreatief bereden. De haflingers worden bereden door Hariette van den Berg, Maartje Bouten, Marga Appeldoorn-Faber en Tessa Hendriks.
Regelmatig zijn wij te vinden op diverse concoursen en evenementen.


Huifkarritten en bedrijfsuitjes
Wij organiseren heerlijke huifkarritten en volledig georganiseerde bedrijfsuitjes in Arcen en omgeving.
Ons allerbelangrijkste doel is heerlijk genieten van de haflingers!